Технологија Адриатех

Компанијата Адриатех може да се потпре на својата 18-годишна историја, квалитетни материјали и технологија од прва класа.

Благодарение на овие факти, извезува машини со потребниот квалитет во целиот свет. „Во наредните години, би сакале да се гледаме како производител што користи нови технологии во комбинација со традиционалните вредности.“

Успехот на нашата работа го потврдуваат и нашите долгорочни партнери кои имаат доверба во нашиот етички бизнис. На сите делови на машината ќе најдете етикети од производителите, кои покажуваат дека нашиот производ е направен од квалитетни компоненти.

Ова го потврдува нашиот одговорен пристап кон бизнисот и фактот дека вие, како деловен партнер, можете да се потпрете на нас. Управувањето со инспекцијата е потврдено со сертификатот SGS ISO 9001-2000 . Структурата е заштитена од Светската организација за интелектуална сопственост (WIPO) во енева. Производите ги исполнуваат усогласените стандарди на ЕУ.

Mаксимално посветени кон понуда на голем број иновации и машини од прва класа во шест различни форми кои ќе ни дозволат да останеме на врвот во следните години. 

Среќни сме да посочиме со кои производители на опрема работиме и кои компоненти ги избираме. Иако многу други брендови користат производи од иста марка, нашиот бренд е горд на нашата селекција и максимално посветен кон селектирање на опрема од највисок ранг.

Во прилог можете да најдете некои од најпознатите производители чии производи ги користиме.

Пумпа со висок  притисок CAT (Јапонија), пумпа за низок притисок GRUNDFOS (Германија), електромагнетни вентили DANFOSS (Германија), единици SIEMENS или SCHNEIDER PLC и панели на допир (Германија), моторни осигурувачи SCHNEIDER и заштита на моторот (Германија), МОЗМАТИК , држачи за вооружување и пиштоли (Швајцарија) ), резервоари со ROTEX месинг приклучоци  (Германија), ACV бојлери (Белгија), R + M Сутнер пиштоли и бајпас  (Германија), КОНЧАР електромотори (Хрватска), Далековод hot-  поцинкувани (Хрватска), сите ЛИМ MONT плочи и рамни кровови (Хрватска).

Систем под висок притисок

Нашиот систем е опремен сопумпи од висок притисок со име САТ 350. Овој модел е дизајниран и произведен во Јапонија, со променлив притисок и проток.

Електричните мотори се произведени од Кончар (Хрватска) и работат со брзина 935 вртежи во минута (rpm) и 2.2 kW 400 V . Овој систем исто така вклучува и заштита од вибрации за да го продолжи работниот век на системот под висок притисок.

Систем под висок притисок

Нашиот систем е опремен сопумпи од висок притисок со име САТ 350. Овој модел е дизајниран и произведен во Јапонија, со променлив притисок и проток.

Електричните мотори се произведени од Кончар (Хрватска) и работат со брзина 935 вртежи во минута (rpm) и 2.2 kW 400 V . Овој систем исто така вклучува и заштита од вибрации за да го продолжи работниот век на системот под висок притисок.

Дозирање пумпи

Во зависност од волуменот на дозирање,  се определува потребниот максимален излез на пумпата за дозирање VERDERDOS во литри на час. Дозивните пумпи овозможуваат точно и прилагодливо дозирање на сите хемикалии за перење, за секоја програма и кутија одделно.

ДАНФОС-БУРКЕРТ

Како дел од нашата технологија, инсталираме електромагнетни вентили од данскиот производител DANFOSS, кои обезбедуваат регулирање без проблеми.

Исто така, инсталираме врвни воздушни вентили од германскиот производител BURKERT.

ГЕБЕРИТ жици

Дистрибуцијата на вода е обезбедена од повеќеслојни цевки GEBERIT Mepla, кои се состојат од три слоја. Надворешниот пластичен слој изработен од полиетилен со висока густина ( PE-HD ) штити од корозија и механичко оштетување. Средниот алуминиумски слој ја гарантира стабилноста на цевката, овозможува негово свиткување и е затегнат со дифузија. Внатрешниот слој на вкрстено поврзан полиетилен ( PE-Xb ) е антикорозивен и безбеден и може да се користи за сите типови вода (пиење, осмотски, итн.) без потреба од дополнителна анализа на вода за пиење. Системот со повеќеслојни цевки Geberit Mepla ги комбинира предностите на пластика и метални материјали. Тој е исто така лесен и отпорен на корозија, но и значително постабилен и поиздржлив од пластичните цевки.

Систем за третман на вода

Целата вода што се користи во системот на нашата технологија се третира со 1-та фаза на лекување – омекнување, со користење на опрема наменета за третман на тврдост и омекнување на водата. Овој систем е многу важен за правилното работење и работниот век на целата технологија на станицата за перење. Обезбедува континуирано снабдување со мека вода за миење и исто така го зголемува работниот век на компонентите и квалитетот на самото перење.

Друга, не помалку важна, е 2-та фаза на третман на вода со употреба на осмоза, која обезбедува квалитетен резултат на испирање на возилото до сјај и без преостанати минерали, што може да формира бели мапи на телото на возилото.

Омекнување на водата

Системот се состои од дуплекс садови со волумен од 2×106 – 140 l со контролен вентил, електронски контролирана централна единица за омекнување на вода со капацитет од 5000 l / h и сад со сол од 200 l. Филтрите содржани во уредот работат врз основа на автоматска регенерација, која е поставена врз основа на параметрите на влезната вода, за да се обезбеди континуирано снабдување со третирана вода со технологијата.

Осмоза

Системот на производство на деминерализирана вода со реверзна осмоза, произведува 250 l / h / 1 мембрана. Бројот на мембрани инсталирани во системот за осмоза е според бројот на кутии за перење во конфигурацијата на станицата за перење. Деминерализираниот објект за производство на вода доаѓа од производството на АДРИАТЕХ .

Централна контролна табла

Како дел од стандардното снабдување со технологија, инсталираме напредна табла за контрола на допир и поставки од германскиот производител SCHNEIDER Electric , производна линија на Магелис. Оваа LCD-TFT табла со позадинско осветлување, во боја, овозможува пристап до управување со целиот систем на станицата за перење. Како дел од пристапот, панелот прикажува шематски пораки за грешки, статус на хемија и контроли на технологија.

Вистинското јадро и главниот компонент на станицата за перење се состои од електрична кутија за дистрибуција, каде што се наоѓаат сите прекинувачи на струја, заштита од пренапон и индустриски компјутер – централна контролна единица PLC (програмабилен логички компјутер). Овој уред обезбедува автоматизација на процесите на станицата за миење врз основа на програмските поставки. Сите овие компоненти ги доставува и реномираниот производител, SCHNEIDER Electric .

Резервоари

Интегрален дел на нашата технологија се резервоарите за складирање на вода од производство на систем за осмоза и вода од редот. Секоја од инсталираните резервоари има волумен од 1000 л и доаѓа од производство на РОТЕКС , подружница на јапонската компанија Даикин.

Технолошки сад

Во рамките на сопственото производство, компанијата АДРИАТЕХ произведува контејнер, како и технички простории во неколку големини и димензии (стандардна големина, двоен сад и намалена големина) и многу други варијанти.

Техничките простории се изработени од квалитетни материјали со голем број елементи од нерѓосувачки челик. Благодарение на сопственото производство, можна е индивидуализација на технолошки контејнери.

 

ПАРТНЕРИ

Среќни сме да посочиме со кои производители на опрема работиме и кои компоненти ги избираме. Иако многу други брендови користат производи од иста марка, нашиот бренд е горд на нашата селекција и максимално посветен кон селектирање на опрема од највисок ранг.

Во прилог можете да најдете некои од најпознатите производители чии производи ги користиме.

Контакт

Пополнете ја формата за да стапите во контакт со нашиот тим за продажба.